Afgang ’20 – KADK Crafts: Glass and Ceramics

18.9. – 4.10.2020

Udstillingen Graduation2020 består af værker udført af 13 afgangsstuderende fra programmet Crafts: Glass and Ceramics, fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Designskolen Bornholm.

“Udstillingen er kulminationen af tre års arbejde, hvor vi har fordybet os i og udfordret materialerne glas og keramik indenfor kunsthåndværk og design.

Der er en gennemgående tendens til at søge inspiration i historier og narrativer omkring os, som transformeres til vores eget kunstneriske formsprog. Gruppen har fundet inspiration fra forskellige kunsthåndværks traditioner og kulturelle fænomener såsom relationer til objekter, identitet og folkefortællinger fra Bornholm.

Værkerne afspejler traditionelle teknikker og samtidig udfordrer de den nuværende opfattelse af hvordan kunsthåndværk kan se ud og forstås. Dette er udtrykt igennem materiale-eksperimenter, digital fabrikation og funktion i objekter.

Udstillingen er et mangfoldigt æstetisk landskab, manifesteret i mange facetter af kunsthåndværk: iøjnefaldende farver materialiseret i keramiske glasurer, glassets transparens og materialers taktile overflader.

Kunst og håndværk har altid været her og vil altid være det. Kunsthåndværk er alt hvad vi omgiver os med. Det er en gestus af færdigheder fra kunstnerens hånd.

Graduation2020 er en fortælling om tradition og fornyelse i kunsthåndværket fortalt af 13 afgangsstuderende fra KADK Crafts: Glass and Ceramics på Bornholm.”

Afgangsholdet 2020 er:
Jessica Rios Gómez, Maja Højgaard, Alexander Kirkeby, Aya Simone Bækhøj Schmidt, Lærke Møller Hansen, Isabel Schiller Buus, Johanne Marie Jensen, Belázs Tegdi, Anna Reimers Overbeck, Cecilie Romanini Zwergius, Maria Mai Paulsen, Maja Ejby og Sophie Louise Pedersen.