EXTRA NORMAL

29.9.2022 – 13.1.2023

I udstillingen EXTRA NORMAL åbner den schweizisk-danske kunst- og designduo PUTPUT, der består af Stephan Friedli (Schweiz) og Ulrik Martin Larsen (Danmark), døren til et rum af hverdagsmagi, fyldt med tilsyneladende genkendelighed, der afslører, at intet nødvendigvis er, som det ser ud.

Fælles for alle værker i udstillingen er en eksperimenterende og dybdegående undersøgelse af “tingens” potentiale og væsen, her forløst gennem improviserede, genkendelige og selvforklarende objekter, der udfordrer gængse definitioner.

En stor del af udstillingens objekter er fundet i genbrugsbutikker, på markeder, i discountbutikker eller i containere. Denne praksis refererer til brugen af objets trouvés og til Arte Povera, hvor hverdagens objekter opnår nye betydninger. Ud over at være en bæredygtig arbejdsmetode, der helt konkret genbruger og genfortolker, er missionen at udfolde og opdage nye potentialer i de ting, som vi omgiver os med og tager for givet – ting, vi ikke længere lægger mærke til.

Stephan Friedli og Ulrik Martin Larsen siger selv om udstillingen: “Vi forsøger at kaste lys over alle de hverdagsgenstande, som vi alle sammen tager for givet. På mange måder er vores arbejde en hyldest til alle de genstande, der egentlig bare er arbejdshestene i vores liv. Grundlæggende handler det om at opdage nye potentialer i hverdagsting, der normalt ellers fører en stille eksistens.”

Samlet set repræsenterer værkerne i udstillingen EXTRA NORMAL en bunke ideer uden hierarki, hvor objekterne, store som små, realiseres, uden at der nødvendigvis tages stilling til funktion eller værdi. Her handler det om at se hverdagsdesignet i et nyt lys. Denne kunstneriske upcycling er en underfundig hyldest til hverdagens objekter og hjemmets ofte oversete genstande.

Udstillingens sammensurium af usandsynlige objekter, interaktioner, aktioner og et lille drys af anarki tager udgangspunkt i en grundlæggende intention om at så sund tvivl i beskueren med håbet om fundamentalt at forandre den måde, vi ser hverdagens objekter på: Tænk hvis en skuresvamp også kunne være et lille mirakel?

Udstillingen ønsker at takke alle, der har bidraget til udstillingens gennemførelse, og sender en særlig tak til fonde og samarbejdspartnere:

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Beckett-Fonden

Statens Kunstfond

Augustinus Fonden

Knud Højgaards Fond

Danmarks Nationalbanks Jubilæums Fond af 1968

Erik Birger Christensens Fond

Marianne Victor

Ann Mehl

Katrine Mehl

Lars Martin Larsen

Morten Just

Rasmus Bæk

Markus Hvass

Ane Davidsen

Sanne Seipelt

Irma Skjöth

Berthe Bramsen

Kjellerup Væveri