Halstrøm, Odgaard, Depping, Jørgensen

23.2. – 27.5.2018

Dyk med ind i arbejdsmetoder, materialeovervejelser og inspirationsobjekter, når de fire designere Chris L. Halstrøm, Margrethe Odgaard, Line Depping og Jakob Jørgensen udfolder både designprocesser og færdige værker på udstillingen, der fylder hele førstesalen på Kløvermarksvej 70.

De fire designere Chris L. Halstrøm, Margrethe Odgaard, Line Depping og Jakob Jørgensen arbejder både meget forskelligt og meget ens. Fælles for dem alle er ønsket om at skabe design, der både passer til og holder til netop hverdagens brug. Arbejdet hen mod dét mål, løser de fire med stor alsidighed, hvilket man kan opleve på udstillingen. Det kan være et intuitivt eksperiment, der kaster et nyt produkt af sig, men det kan også være en lang dialog og diskussion, der bringer en ny løsning til live.

Chris L. Halstrøm & Margrethe Odgaard
Line Depping & Jakob Jørgensen

På udstillingen er arbejdsprocesserne krænget ud og ét sted er objekterne bogstaveligt talt blevet udfoldet og skilt ad, så de besøgende kan få indblik i, hvordan de fire arbejder. Et andet sted kan man se eksempler på produkter, der er endt som de er, på grund af de håndværksteknikker, der er brugt til fremstillingen. Blandt værkerne på udstillingen er Chris L. Halstrøms helt enkle taburet “Georg”, Margrethe Odgaards dug “Fold Unfold Fly”, der gør en dyd ud af dugens naturlige folder, Line Deppings “Tool Boxes” med gule farvegradueringer og Jakob Jørgensens “Poet´s Book Hanger”, der integrerer bogmærker og bogreol i ét sammenhængende design.

Udstillingen ledsages af et udstillingskatalog med tekst af idehistoriker og forfatter Kristine Harper om æstetisk bæredygtighed.

“Æstetisk bæredygtighed kan beskrives som kvalitetsmæssig og udtryksmæssig holdbarhed. En æstetisk bæredygtig genstand kan bruges, slides og ældes, uden at den mister sin værdi; den bliver måske endda mere interessant, skønnere, mere værdifuld og mere æstetisk nærende med tiden”, fortæller Kristine Harper om sit bidrag til udstillingskataloget.

På udstillingen ses værker af:

  • Chris L. Halstrøm, født 1977
  • Margrethe Odgaard, født 1978
  • Included Middle (samarbejde mellem Chris L. Halstrøm og Margrethe Odgaard)
  • Line Depping, født 1978
  • Jakob Jørgensen, født 1977
  • Depping&Jørgensen (samarbejde mellem Line Depping og Jakob Jørgensen)