Kammertonen

20.5. – 1.8.2021

“Må vi få kammertonen!” Er en god dansk talemåde – og det må vi gerne, men det bliver sværere og sværere at holde kammertonen i en tid, hvor den offentlige debat bliver skarpere og nogen f.eks. mener, at det er i orden at tale nedsættende om hele grupper uden respekt for det enkelte individ, eller når en politisk debat bliver personlig og mister sit reelle indhold. Må vi få kammertonen!”

Sådan introducerer guldsmed Kim Buck til udstillingen med titlen ”Kammertonen”, en udstilling med smykker og objekter, som refererer til vores måde at kommunikere på og vores sociale omgang i det hele taget.

Udstillingens titel spiller på det fine mundheld om at holde kammertonen, altså tale ordentligt. Kim Buck har nemlig noget på hjerte, som vedkommer os alle, og udstillingen formidler vigtige budskaber og lægger op til overvejelser om, hvordan vi opfører os sammen med hinanden: For hvorfor er det, at tonen i den offentlige debat nogle gange bliver så hård, hvorfor er det så svært at holde kammertonen?

På udstillingen vil både kammertone-generatorer og smykker med titler som ”Løsgænger”, ”Æv bæv” og ”Opblæst” på finurlig, underspillet vis give stof til eftertanke. Her er ordspil og håndværk i fin forening med kærlige opfordringer til forandring. Nationale og religiøse symboler med ny mening. Genkendelige og typiske smykke-former, der lige har fået et twist, som gør, at vi nu ser på dem – og på verden omkring os – på en ny måde.

Udstillingen er støttet af:

Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968
Statens Kunstfond
Statens Værksteder for Kunst
Kjøbenhavns Guldsmedelaug
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Augustinus Fonden
Beckett Fonden